Thursday, November 27, 2014

Glade Jul, 24 dejlige danske julenoveller edited by Michael Toubro

Julen består af traditioner, og folkelige, hjertevarme julehistorier er en af dem. Her foreligger 24 af de bedste danske julenoveller, som ugeblader Hjemmet har bragt fra 1934 og frem til vore dage.
Indholdet er humor, livsglæde, ærkedansk julehygge og - lad os bare indrømme det - hist og her en anledning til at fælde en tåre, når julevarmen til sidst smelter de vinterfrosne hjerters kvarts.
Ugebladsfiktion er ofte bedre end sit rygte. Hjemmet har bragt julebidrag fra estimerede forfatere som Leck Fischer, Hans Kirk, Eva Hemmer Hansen, Torben Nielsen og Poul Ørum, der alle får et genoptryk i denne samling. Folkelige fortællere som Erling Poulsen og Karen Brasen havde også noget på hjertet ved juletid, og den yngre generation repræsenteres bl.a af gode kvindeforfattere som Elsebeth Egholm og Helle Hauge.
Novellerne kaster strejflys over sociale og menneskelige forhold i gode og mindre gode tider, og de tegner smukke billeder af det familieliv, vi danskere dyrkede - eller gerne ville have dyrket - gennem århundredet, der gik.
Det er ikke så lidt tidshistorie i disse 24 fortællinger, men først og fremmest er de underholdende. Man kan sætte sig med dem, som man sætter sig til rette ved et julebord med sprødstegt and, rødkål og brunede kartofler.
Rigtig god appetit!
From Goodreads.

24 cosy Christmas stories set from 1934 till 2002. They are entertaining and as usual with this kind of short story they start with a sad story, usually about family, but it all ends happily.

This book qualifies for:
I Love Library Books Reading Challenge 2014
You Read How Many Books? Reading Challenge 2014
Goodreads Reading Challenge 2014
Novel Books & Reading Challenges Tower Teams III
Christmas Spirit Read-a-Thon 2014
Christmas Spirit Reading Challenge 2014

No comments:

Post a Comment