Wednesday, September 25, 2013

Æsel by Kristina Stoltz

To teenagebrødre, Nadeem og Farid, er på flugt fra Afghanistan, hvor Talebans militser spreder død og ødelæggelse. Med sig har de erindringer om et hærget land, en forfulgt familie og en tabt barndom.
Brødrenes omtumlede rejse fører dem over iran til Turkmenistan, Rusland, Belarus, Polen, Tyskland og videre til Sverige og Danmark. Undervejs møder de andre flygtninge, hvis historier sætter spor i de to drenges sind. Vi hører blandt andet om den pashtunske general, der forelsker sig i den fattige smeds datter, sufisheiken, som kaster sin kærlighed på en evnesvag pige, og apotekeren, der flygter ud af Kina med sit ufødte barns foster i et glas med formaldehyd. 
Da brødrene ved et uheld skilles, bliver kampen for overlevelse ikke kun et spørgsmål om mad og sikkerhed, men også en kamp for at finde hinanden igen og for at finde sig selv i det fremmede. From the back of the book.
This book was about two brothers who flee from Afghanistan to Sweden. I liked it but felt the book had too many stories in it. A lot of the book is very detailed, describing the people they meet on the way.

This book qualifies for:
Goodreads 2013 Reading Challenge
Serious Readers 2013
Tower Teams Read 2013-2
A Book A Day Keeps the Boredom at Bay Reading Challenge (28)
2013 A-Z Reading Challenge
September 2013 Takeover Challenge

No comments:

Post a Comment